Víno a jídlo | Víno Nový Malín - Vinotéka - Lahvová i sudová vína

Specializovaný obchod na kvalitní sudová a lahvová vína z jižní Moravy

Víno a jídlo

Doporučení vína k jídlu

Zkuste se mnou objevovat víno. Je-li podávané víno a jídlo v harmonii vůní, barev a chuti, vynikne jak chuť vína tak i podávaného pokrmu. Přejeme Vám dobrou chuť a příjemné chvíle.

Víno

Typ pokrmu

Müller Thurgau

Studené předkrmy s ovocem, saláty a zeleninová jídla, drůbež. Tvrdé sýry, ovčí sýry

Veltlínské zelené

Světlé maso, ryby, drůbež, zeleninové pokrmy. Tvrdé sýry

Ryzlink vlašský

Ryby, jemné paštiky, drůbež. Tavené sýry, tvrdé sýry

Sylvánské zelené

Ryby, drůbež, tvrdé sýry, zeleninová jídla

Ryzlink rýnský

Předkrmy, ryby, vepřové, telecí. Tavené sýry, polotvrdé a polotuhé sýry

Chardonnay

Mořské ryby, korýši, měkkýši, drůbež, Měkké sýry s mytou kůrou

Sauvignon

Uzené ryby, drůbež s ovocem. Sýry polotvrdé, polotuhé, kozí a ovčí

Hibernal Hibernal můžeme podávat k předkrmům, rybám nebo k mořským plodům. Sladké výběry se dobře hodí k dezertům.

Muškát moravský

Mírně sladké dezerty. Studené předkrmy – paštiky

Aurelius

Dezerty, paštiky, zákusky, měkké sýry

Neuburské

Lehké úpravy vepřového, k zeleninovým, krémovým polévkám. Polotvrdé a polotuhé sýry

Tramín

K desertům a předkrmům ovocného typu

Svatovavřinecké

Výraznější úpravy mas, uzené maso. Drůbež s tmavším masem – husa, kachna, krůta. Polotvrdé a polotuhé sýry

Frankovka

Tmavé maso výraznější chuti. Kořeněné úpravy. K měkkým sýrům s mytou kůrou, tvrdým sýrům

Zweigeltrebe

Studené předkrmy z hovězího masa, těstoviny. Tavené, polotvrdé, polotuhé a máslové sýry

Dornfelder Hodí se ke kořeněným úpravám masa, grilovaným pokrmům, zvěřině a výrazným sýrům

Portugalské modré

Tmavé maso. Bažant, koroptev, zajíc a další drobná zvěřina. Kozí a ovčí sýry

André

Tmavé maso, uzené maso, uzeniny. Měkké sýry s bílou plísní, tavené sýry

Merlot Vína Merlotu se dají pít samotná, bez doprovodu jídel. Podávají se k různým jemným paštikám, k srnčímu nebo jelenímu ragú, k telecím ledvinkám, k hříběcímu masu, k pokrmům s výraznou chutí rajčat, k pokrmům z pernaté zvěře nebo k ementálu. Mladá vína z odrůdy Merlot (především z Chile a Argentiny) podávejte k lehkým pokrmům, např. k italským jídlům. Těžší Merlot (z Francie) pak ke zvěřině.

Rulandské modré

Zvěřina. Sýry měkké s ušlechtilou bílou plísní nebo s modrou plísní

Cabernet Sauvignon

Tmavé maso, biftek, zvěřina. Kozí a ovčí sýry, měkké sýry s mytou kůrou a sýry s modrou a bílou plísní

Aktuality

Ukončení činnosti vinotéky - 30.06.2019

Kontaktujte nás

VÍNO NOVÝ MALÍN

Vlastimil Halška
788 03 Nový Malín č. 318
(ulice s pekárnou)

Telefon: 724 667 440
E-mail: info@vino-novymalin.cz
Web: www.vino-novymalin.cz

Otevírací doba:
Po – Pá    15:00 – 18:00
So             10:00 – 15:00 na telef. objednávku

O víně   |   Sortiment   |   Ocenění vín   |   Akce   |   Rozvoz   |   Dárkové předměty a doplňky
Mapa stránek   |   Kontakt